HOME SITEMAP CONTACT
PiQ Clinic - Viata inseamna echilibru, acupunctura, fitoterapie, masaj terapeutic
 
MENIU
HOME
ACUPUNCTURA
FITOTERAPIE
MASAJ TERAPEUTIC
ARTICOLE
GALERIE FOTO
CONTACT
 
 
ADRESA
Bd.Dacia nr 38, et 1
ap 2, sector 1 Bucuresti
langa liceul economic, Virgil Magearu
Telefon: 0722272888
0723396000
 
Email
dr.pichiu@gmail.com
 

 


MASAJ TERAPEUTIC

Masajul terapeutic Tuina impreuna cu fitoterapia chineza si acupunctura sunt cele 3 ramuri principale ale medicinei traditionale chinezesti. Masajul Tuina este un procedeu medical care consta dintr-un ansamblul de manevre (atingere, presare, strângere, frictionare, tapotare, vibrare, balansare, rotire, tragere, extindere etc.) realizate asupra pielii, tesuturilor moi, muschilor si încheieturilor cu anumite instrumente sau direct cu mâna, prin intermediul cărora se urmăreste detensionarea musculară. Se considera că inducerea unei relaxări la nivel fizic va induce un confort psihic amplificând efectul procesului terapeutic în cazul unor afectiuni, si prevenind aparitia stresului în viata de zi cu zi.

spondiloza cervicala, cefalee (durere de cap), masa La baza masajului Tuina se afla principiile medicinei chineze conform carora energia YIN circulă de jos în sus, iar energia YANG circulă de sus în jos. Fiecare meridian YIN este în legătură cu un organ numit receptor (care contine sânge), iar fiecare meridian YANG are un organ numit "de lucru". Acestor 12 meridiane (6 meridiane Yin si 6 meridiane Yang) li se adaugă două vase, cel de conceptie - pe partea anterioară a corpului, care reuneste între ele organele YIN si vasul guvernator - pe partea dorsală a coprului, care coordonează toate organele YANG. Pe fiecare meridian se găseste un anumit număr de puncte energetice, în total 361. În cazul în care există un exces de energie datorat unui organ bolnav, pot apărea dureri într-un anumit loc de pe acest meridian, în legătură cu organul respectiv. Durerile sunt semnale de alarmă care indică faptul că undeva un corp, o functie organică este deficitară sau că există o tulburare psihică.

Masajul spatelui presupune si parcurgerea meridianului vezicii urinare de-a lungul căruia se află proiectiile organele interne; prin masarea acestor zone se îmbunătăteste functionarea lor. Sedinta de masaj se poate efectua cu pacientul stand pe un scaun sau culcat pe pat.

Sedintele de masaj efectuate in mod constant au ca urmare:
- Reducerea tensiunii musculare
- Înlăturarea migrenelor si a cefaleelor
- Eliminarea toxinelor
- Îmbunătătirea circulatiei sângelui si a limfei
- Echilibrarea presiunii sanguine
- Mărirea amplitudinii de miscare la nivelul articulatiilor
- Flexibilitate sporită
- Reducerea stresului fizic si mental
- Scăderea anxietătii
- Înlăturarea oboselii mentale si fizice
- Înlăturarea problemelor legate de somn

Masajul SHIATSU reprezinta varianta japoneza a masajului terapeutic si se aplică atât în câteva puncte ale corpului cât si în zonele din jurul acestora si constă în combinarea unor usoare miscări de presiune, de rotatie, de întindere. Aici intervine indexul, degetul mare, mâinile, coatele. Acest tip de masaj fortifică sistemul de apărare naturală si are ca prim obiectiv relaxarea, eliminarea stresului si o bună stare generală a organismului.

In asociere cu acupunctura si fitoterapia chineza, masajul shiatsu permite obtinerea unor rezultate excelente prin diminuarea durerii in diverse afectiuni ale aparatului locomotor:

- afectiuni ale coloanei vertebrale
spondiloza
discartroza
discopatie
- afectiuni de uzura la nivelul articulatiei genunchiului si soldului
- periartrita scapulohumerala

Masajul Shiatsu respecta viziunea holistica asupra fiintei umane reechilibrand in acelasi timp meridianele energetice.

 
 
Tratamentul prin ...
Cat dureaza trat ...
Persoanele sanat ...
Exista reactii a ...
Cat timp trebuie ...
 
 
Cum sa nu ne tra ...
Durerea de spate ...
Durerea de spate ...
Durerea de spate ...
Sindromul picioa ...
Dismenoreea ...
Migrena ...
Senzatia de grea ...
Atacul de vant r ...
 
 
Yin Yang House
Alternative Medicine Foundation
Traditional Chinese Medicine