HOME SITEMAP CONTACT
PiQ Clinic - Viata inseamna echilibru, acupunctura, fitoterapie, masaj terapeutic
 
MENIU
HOME
ACUPUNCTURA
FITOTERAPIE
MASAJ TERAPEUTIC
ARTICOLE
GALERIE FOTO
CONTACT
 
 
ADRESA
Bd.Dacia nr 38, et 1
ap 2, sector 1 Bucuresti
langa liceul economic, Virgil Magearu
Telefon: 0722272888
0723396000
 
Email
dr.pichiu@gmail.com
 

 


INTREBARI
Tratamentul prin acupunctura este dureros?
Cat dureaza tratamentul?
Persoanele sanatoase pot beneficia de acupunctura?
Exista reactii adverse?
Cat timp trebuie urmat tratamentul ?
   
Tratamentul prin acupunctura este dureros?
Este poate prima si cea mai frecventa intrebare a celor care ajung la un cabinet de acupunctura. Este bine de stiut ca acele folosite sunt doar cu putin mai groase decat firul de par (in general, se folosesc ace cu diametru de 0,20-0.25 mm). Inteparea punctelor de acupunctura este una foarte fina. Atunci cand acul ajunge in punctul de acupunctura, senzatiile pot varia, de la senzatia de impuls electric la cea de caldura locala sau distensie locala. Dupa introducerea acelor, apare o stare de relaxare profunda si uneori pacientul chiar adoarme.
Cat dureaza tratamentul?
O sedinta de acupunctura dureaza in medie 20-30 de minute. Sedintele trebuiesc repetate, iar numarul total de sedinte se stabileste in functie de starea pacientului. Exista diverse scheme terapeutice, de obicei se fac serii de cate 12 sedinte (1 la 2 zile), urmate de alte cateva sedinte saptamanale. Sedintele de acupunctura se asociaza cu fitoterapia cu plante chinezesti, si uneori cu masajul terapeutic Tuina.
Persoanele sanatoase pot beneficia de acupunctura?
Starea de sanatate nu inseamna doar lipsa bolii. Medicina traditionala chineza acorda o atentie deosebita profilaxiei si mentinerii unei starii de bine fizic, mental si emotional. De aceea chiar daca ne consideram sanatosi, este bine sa putem avea mai multa energie, sa putem sa ne imbunatatim rezistenta in fata bolilor. In cazul persoanelor relativ sanatoase, sedintele de acupunctura si masaj sunt mai rare, 1/saptamana.
Exista reactii adverse?
Acupunctura , masajul terapeutic, masajul Shiatsu sunt considerate terapii care nu au reactii adverse. Acesta este si unul dintre motivele pentru care aceste terapii sunt folosite din ce in ce mai mult. Tratamentele cu plante medicinale chinezesti ofera spre deosebire de fitoterapia occidentala posibilitatea unei stricte individualizari: pentru pacienti care in aparenta au aceeasi simptomatologie, de exemplu lombosciatica, se ofera retete diferite conform diagnosticului specific medicinei chinezesti. Multe dintre plantele folosite contin substante active cu actiuni farmacologice intense, cu indicatii si contraindicatii bine stabilite si de aceea tratamentul trebuie recomandat si urmarit numai de medici specializati.
Cat timp trebuie urmat tratamentul ?
Durata tratamentului variaza in functie de vechimea, gravitatea bolii, precum si de simptomatologia asociata. Ameliorarea se produce repede in cazul afectiunilor acute, in 2-3 sapatamini, iar pentru cazurile cronice tratamentul trebuie continuat 2-4 luni.

 
 
Tratamentul prin ...
Cat dureaza trat ...
Persoanele sanat ...
Exista reactii a ...
Cat timp trebuie ...
 
 
Cum sa nu ne tra ...
Durerea de spate ...
Durerea de spate ...
Durerea de spate ...
Sindromul picioa ...
Dismenoreea ...
Migrena ...
Senzatia de grea ...
Atacul de vant r ...
 
 
Yin Yang House
Alternative Medicine Foundation
Traditional Chinese Medicine