HOME SITEMAP CONTACT
PiQ Clinic - Viata inseamna echilibru, acupunctura, fitoterapie, masaj terapeutic
 
MENIU
HOME
ACUPUNCTURA
FITOTERAPIE
MASAJ TERAPEUTIC
ARTICOLE
GALERIE FOTO
CONTACT
 
 
ADRESA
Bd.Dacia nr 38, et 1
ap 2, sector 1 Bucuresti
langa liceul economic, Virgil Magearu
Telefon: 0722272888
0723396000
 
Email
dr.pichiu@gmail.com
 

 


ARTICOL: Atacul de vant rece Gripe si raceli de iarna

Odata cu revenirea iernii datorita curentilor reci din nordul Europei, au reaparut guturaiurile si gripele. Evident si sfaturi referitoare la tratamentul acestora. Exista si metode alternative pentru tratarea acestora, cum ar fi remediile homeopatice, infuziile sau decocturile din plante, sedintele de acupunctura sau cunoscutele ventuze din vremea copilariei.

Medicina Traditionala Chineza MTC este extrem de scrupuloasa in prevenirea si tratarea acestor dezechilibre, considerand ca orice atac de vant rece care patrunde mai profund poate provoca aparitia unei afectiuni mai grave. Asa numitele Sindroame de Exterior Biao Zheng sunt asadar urgente medicale de diagnostic si tratament. Metodele folosite in MTC cuprind o larga varietate de retete din plante medicinale, administrate intotdeauna sub forma unor decocturi fierbinti si care, atunci cand sunt prescrise de un medic, devin adevarate medicamente care echilibreaza starea pacientului in maximum 24 de ore.

Unul dintre cele mai usoare tratamente posibile in Romania il constituie infuzia de ghimbir proaspat. Scopul acestuia este sa provoaca o incalzire puternica a organismului dinspre interior spre exterior, eliminind astfel acumularile de vant rece prin intermediul unei transpiratii puternice. Metoda este simpla: la o cantitate de 250 ml apa clocotinda sa adauga 5-6 feliute de ghimbir proaspat sau 50 ml suc proaspat de ghimbir, solutia astfel obtinuta se administreaza pe cale orala, tratamentul fiind repetat dupa aproximativ 30 minute daca nu a fost obtinuta o transpiratie abundenta. Precautii: nu poate fi administrat un astfel de tratament decat daca pacientul prezinta urmatoarele simptome: senzatie accentuata de frig, dorinta de a consuma lichide fierbinti si de a sta la caldura, nas infundat, eventual cu o secretie apoasa, senzatie usoara de rigiditate la nivelul cefei, tuse neproductiva sau cu sputa putina si apoasa.

Zingiber officinalis
 
 
Tratamentul prin ...
Cat dureaza trat ...
Persoanele sanat ...
Exista reactii a ...
Cat timp trebuie ...
 
 
Cum sa nu ne tra ...
Durerea de spate ...
Durerea de spate ...
Durerea de spate ...
Sindromul picioa ...
Dismenoreea ...
Migrena ...
Senzatia de grea ...
Atacul de vant r ...
 
 
Yin Yang House
Alternative Medicine Foundation
Traditional Chinese Medicine