HOME SITEMAP CONTACT
PiQ Clinic - Viata inseamna echilibru, acupunctura, fitoterapie, masaj terapeutic
 
MENIU
HOME
ACUPUNCTURA
FITOTERAPIE
MASAJ TERAPEUTIC
ARTICOLE
GALERIE FOTO
CONTACT
 
 
ADRESA
Bd.Dacia nr 38, et 1
ap 2, sector 1 Bucuresti
langa liceul economic, Virgil Magearu
Telefon: 0722272888
0723396000
 
Email
dr.pichiu@gmail.com
 

 


ARTICOL: Sindromul picioarelor grele

De multe ori, in timpul calatoriilor mai lungi, apar senzatii neplacute la nivelul membrelor inferioare: se umfla, devin dureroase, mai reci, prezentind chiar scaderea capacitatii de miscare. Tulburari de circulatie periferica, de cele mai multe ori caracterizate de staza limfatica si venoasa combinata.

Remedii exista si sunt folosite cu rezultate destul de bune, obtinindu-se o ameliorare sau chiar disparitia simptomelor sus-mentionate.

Medicina Traditionala Chineza diagnosticheaza aceste dezechilibre ca fiind blocaje in circulatia Sangelui Xue si a energiei Qi, localizate in special pe nivelul energetic Tai Yin.

Nivelul energetic Tai Yin, din care fac parte sistemele Plamanului Fei si al Splinei Pi are ca functie dirijarea suflurilor vitale spre suprafata corpului. O buna circulatie a energiei Qi va antrena Sangele (prin acesta intelegand atat sangele arterial, cat si sangele venos, dar si limfa), astfel incat tesuturile vor fi bine irigate si drenate.

Pentru imbunatatirea circulatiei se poate face un masaj pe urmatoarele puncte de acupunctura: Sp 3 San Yin Jiao si Sp 9 Yin Ling Quan, ce se gasesc pe fata interna a gambelor, la patru degete superior fata de marginea maleolei interne Sp 3, respectiv la doua degete inferior de articulatia genunchiului Sp 9; acestea vor ajuta la drenarea limfei si la stimularea circulatiei venoase. Un alt punct ce poate fi masat este VU 57 Cheng Shan, situat pe fata posterioara a gambei, pe linia mediana, sub gastrocnemian (ridicati-va pe varfuri). Acesta apartine nivelului energetic Tai Yang, care dirijeaza Sangele spre superficial, prin urmare va stimula circulatia arteriala.

Masajul trebuie sa fie usor, timp de cateva minute.

 
 
Tratamentul prin ...
Cat dureaza trat ...
Persoanele sanat ...
Exista reactii a ...
Cat timp trebuie ...
 
 
Cum sa nu ne tra ...
Durerea de spate ...
Durerea de spate ...
Durerea de spate ...
Sindromul picioa ...
Dismenoreea ...
Migrena ...
Senzatia de grea ...
Atacul de vant r ...
 
 
Yin Yang House
Alternative Medicine Foundation
Traditional Chinese Medicine