HOME SITEMAP CONTACT
PiQ Clinic - Viata inseamna echilibru, acupunctura, fitoterapie, masaj terapeutic
 
MENIU
HOME
ACUPUNCTURA
FITOTERAPIE
MASAJ TERAPEUTIC
ARTICOLE
GALERIE FOTO
CONTACT
 
 
ADRESA
Bd.Dacia nr 38, et 1
ap 2, sector 1 Bucuresti
langa liceul economic, Virgil Magearu
Telefon: 0722272888
0723396000
 
Email
dr.pichiu@gmail.com
 

 


ARTICOL: Durerea de spate (Lombalgia) - partea a III-a

In ultima parte a acestui articol, vom face o scurta recapitulare a lombalgiei, asa cum este expusa in Medicina Traditionala Chineza.

Durerile lombare sunt fie acute, fie cronice; cele cronice , la randul lor pot trece prin faze de acutizare.

Cele acute sunt datorate unei staze de circulatie a Sangelui, provocata de o pozitie vicioasa sau de un atac de vant rece si/sau umed - cazul cel mai elocvent este cel in care o persoana adoarme, se incalzeste si transpira, apoi se dezveleste sau sta cu spatele expus unui curent de aer mai rece, iar apoi se trezeste cu o durere lombara puternica, ce poate fi chiar imobilizanta.

Lombalgiile cronice sunt insotite de modificari ale arhitecturii anatomice locale cele mai frecvente fiind discopatiile, si sunt determinate de o epuizare a Suflului Vital Qi, sub aspect Yin sau Yang, de la nivelul Rinichiului energetic. Pentru a trata lombalgia, dorindu-se fie ameliorarea fie vindecarea acesteia, dupa stabilirea cauzei determinante se alege tratamentul.

In cazul atacurilor de Vant Rece metoda folosita va urmari eliminarea agentului patogen din meridiane, cel mai des folosita fiind metoda stimularii circulatiei sangvine si a energiei cu ajutorul ventuzelor. Puncte utilizate: VU 23 , DM 3, VU 40. Daca durerea este foarte puternica, va fi folosit punctul DM 26. Chiar si un masaj pentru cateva minute al punctelor sus-mentionate poate ajuta.

Lombalgia determinata de deficit de energie al Rinichiului se trateaza cel mai bine prin moxa aplicata la nivelul punctelor VU 23, VU 52, DM 4, R 3.

 
 
Tratamentul prin ...
Cat dureaza trat ...
Persoanele sanat ...
Exista reactii a ...
Cat timp trebuie ...
 
 
Cum sa nu ne tra ...
Durerea de spate ...
Durerea de spate ...
Durerea de spate ...
Sindromul picioa ...
Dismenoreea ...
Migrena ...
Senzatia de grea ...
Atacul de vant r ...
 
 
Yin Yang House
Alternative Medicine Foundation
Traditional Chinese Medicine