HOME SITEMAP CONTACT
PiQ Clinic - Viata inseamna echilibru, acupunctura, fitoterapie, masaj terapeutic
 
MENIU
HOME
ACUPUNCTURA
FITOTERAPIE
MASAJ TERAPEUTIC
ARTICOLE
GALERIE FOTO
CONTACT
 
 
ADRESA
Bd.Dacia nr 38, et 1
ap 2, sector 1 Bucuresti
langa liceul economic, Virgil Magearu
Telefon: 0722272888
0723396000
 
Email
dr.pichiu@gmail.com
 

 


ARTICOL: Durerea de spate (Lombalgia) - partea a II-a

Ne -ntoarcem cu ocazia partii a doua a articlului catre tipurile existente de lombalgii, asa cum sunt ele prezentate in Medicina Traditionala Chineza.

In afara problemelor cauzate de un atac de vant rece si/sau umed, ce se constituie in asa numita patologie acuta, sau de “varf”, sursa durerilor lombare o constituie dezechilibrele interne ale zonei in cauza, ce se manifesta de obicei prin modificari structurale aparute la nivelul arhitecturii coloanei vertebrale lombare.

Acestea sunt determinate de deficitele Rinichiului energetic, atat de Yin cat si de Yang – cele mai numeroase. Persoanele care sufera de lombalgii provocate de deficitul de Yang in rinichi sunt friguroase, acuzand o senzatie de oboseala permanenta, accentuata in special dimineata; in caz extrem apare o senzatie de frig chiar in zona lombara.

Cei care au probleme cauzate de vidul de Yin in Rinichi sunt in genreal persoane hiperactive, chiar usor iritabile, cu tulburari de somn, intoleranta la caldura, sete puternica, un scaun mai constipat.

In amble cazuri, caracteristic pentru deficitul de energie, Yin sau Yang, este faptul ca durerile se accentueaza la mers si se amelioreaza atunci cand persoana in cauza adopta o pozitie in clinostatism – adica stau intinse pe pat.

 
 
Tratamentul prin ...
Cat dureaza trat ...
Persoanele sanat ...
Exista reactii a ...
Cat timp trebuie ...
 
 
Cum sa nu ne tra ...
Durerea de spate ...
Durerea de spate ...
Durerea de spate ...
Sindromul picioa ...
Dismenoreea ...
Migrena ...
Senzatia de grea ...
Atacul de vant r ...
 
 
Yin Yang House
Alternative Medicine Foundation
Traditional Chinese Medicine